החשיבות של האינטואיציה בכל הנוגע לדייטים
אם אתה מחפש אהבה, תרצה לשמור על האינטואיציה שלך חדה. זה הכלי הטוב ביותר שיש לך למציאת מערכת יחסים בריאה. כשאתה פתוח לאינטואיציה שלך ושם לב, קל יותר לזהות דגלים אדומים בשלב מוקדם. גם אם אתה לא מחפש מערכת יחסים באופן פעיל, האינטואיציה שלך יכולה גם לעזור לך לזהות מצבים לא בריאים ואנשים לא בריאים בחיי היומיום שלך. כשאתה מתעלם מהאינטואיציה שלך, סביר יותר שתגיד כן כאשר אתה באמת צריך להגיד לא. האינטואיציה שלך שם כדי לשמור עליך. זה הקול הפנימי שלך, הקול של האני הגבוה שלך. אם תלמד להקשיב, זה יכול לעזור לך לנווט בכל מיני מצבים, כולל היכרויות.
דגלים אדומים שכדאי להיזהר מהם
אם אתה חדש בדייט או שאתה רק מתחיל לבחון את האפשרות של מערכת יחסים חדשה, יש כמה דגלים אדומים שכדאי לשים לב אליהם. רבים מאלה נראים לעתים קרובות במערכות יחסים שליטה והתעללות. כמה דוגמאות של דגלים אדומים המצביעים על כך שאתה יוצא עם בן זוג לא בריא כוללות. קנאה קיצונית: אם בן זוגך מתייחס להתנהגות שלך כסימן לחוסר נאמנות, ומצפה ממך לתת דין וחשבון על כל רגע ביום שלך, זה יכול להיות דגל אדום. זה נורמלי לקנא לפעמים, אבל אם זה מפריע לך בחיי היומיום, זה יכול להיות סימן למערכת יחסים לא בריאה. אם בן הזוג שלך מנסה לשלוט בהתנהגותך, הכספים או היבטים אחרים בחייך, ללא רשותך, זהו דגל אדום. אם בן זוגך מצפה ממך להפיל הכל כדי לטפל בצרכיו, ללא כל התחשבות בצרכים וברצונות שלך, זה יכול להיות דגל אדום.
למידה מניסיונם של אחרים
זה יכול להיות מועיל ללמוד מניסיונם של אחרים שעברו מצבים דומים. קל פשוט לצחצח טעויות בדייטים כסימנים למזל רע או שיקול דעת לקוי, אבל חשוב לזכור שלא כל טעות בדייטים היא סימן שכדאי לוותר לגמרי על היכרויות. הנה כמה טעויות היכרויות שכדאי להימנע מלעשות. שידוך גרוע: שידוך גרוע הוא כאשר אתה עושה בחירה שאינה תואמת את הערכים והמטרות שלך. זה בסדר אם יוצאים עם מישהו שאין לו אותן מטרות כמוך, אבל חשוב לוודא שאתה יוצא עם מישהו שיש לו אותם ערכים כמוך. אתה לא יכול לשנות את המטרות או הערכים של אחרים, אבל אתה יכול לשנות את האופן שבו אתה בוחר לבלות את הזמן שלך. אף אחד לא מושלם, ויציאה עם מישהו שיש לו פגמים הוא בלתי נמנע. עם זאת, לצאת עם מישהו עם פגמים רבים שמתנגשים עם הערכים והציפיות שלך יכולים להפוך במהירות לסיוט. זה בסדר שיש סטנדרטים גבוהים, אבל חשוב לוודא שאתה לא לא מציאותי לגבי מה שאתה מחפש.
הצבת גבולות במערכות יחסים
אחד הדברים הכי חשובים שאתה יכול לעשות כשאתה מתחיל לצאת הוא להציב גבולות. גבולות הם כללים שאתה מציב לעצמך במונחים של איך אתה רוצה שאחרים יתייחסו אליו. חשוב להציב גבולות במערכות היחסים הרומנטיות שלך, כי זה עוזר לך לכבד את עצמך בכך שאתה אומר לבן הזוג שלך מה אתה צריך כדי להיות מאושר. זה גם עוזר לך להימנע מלהישאב למערכת יחסים לא בריאה בכך שהוא מבהיר שהתנהגויות מסוימות אינן בסדר איתך. לפני שמתחילים מערכת יחסים, כדאי לדבר עם בן הזוג על גבולות. עדיף להציב גבולות מוקדם לפני שאתם במערכת יחסים רצינית, כך ששניכם באותו עמוד. הצבת גבולות לא אומרת שאתה לא סומך על בן הזוג שלך, אבל זה אומר שאתה סומך על עצמך. הצבת גבולות יכולה להיות קשה אם אתה לא רגיל לזה, אבל חשוב לזכור שמגיע לך להיות מאושר, ומגיע לך לקבל יחס טוב. אף אחד לא זכאי לזמנך או לתשומת הלב שלך, ואף אחד לא זכאי להתייחס אליך בדרך מסוימת.
לוקח זמן להכיר מישהו
חשוב לזכור שלמערכות יחסים לוקח זמן להתפתח. אתה לא יכול לצפות לצאת לכמה דייטים עם מישהו ושהקשר יהיה זהה למערכת יחסים ארוכת טווח. לכן חשוב להקדיש זמן להכיר מישהו לפני שמתחילים להתקדם לקשר רציני יותר. חשוב גם להקדיש זמן כדי להכיר את עצמך. אם אתה רק יוצא לשם ומנסה לחקור את עולם ההיכרויות, זה יכול להיות קל לקפוץ למערכת יחסים מהר מדי כי אתה עסוק ואתה מתרגש שמישהו מתעניין בך. חשוב להקדיש זמן ולוודא שאתה לא ממהר למערכת יחסים כי אתה מרגיש שאתה צריך מישהו בחיים שלך. אתה צריך לוודא שאתה יוצא מהסיבות הנכונות.
להבין מתי הגיע הזמן להמשיך הלאה
לפעמים, דברים פשוט לא מסתדרים. אתה יכול לנסות כמיטב יכולתך, אבל לא משנה מה אתה עושה, אתה פשוט לא מצליח לגרום לדברים לעבוד. מתי אתה מרגיש שעשית כל מה שאתה יכול, ואתה מוכן להמשיך הלאה, אולי זה יהיה רעיון טוב לסיים את הקשר. זה לא אומר שאתה צריך לסיים את זה בעוינות או בתוקפנות. אם אתה מרגיש שהקשר רק גורר אותך למטה וגורם לך לא אושר, אולי כדאי לסיים אותו. זה בסדר להיות אדיב לעצמך ולדעת מתי אתה צריך להתרחק ממערכת יחסים שלא עובדת.
ישנם שני סוגים עיקריים של פרידות: מהסוג שבו שני האנשים מחליטים שהגיע הזמן להיפרד, והסוג שבו אדם אחד מחליט שהוא רוצה להיפרד והאדם השני נותר פגוע ומבולבל. אם אתם במצב האחרון ואתם תוהים איך לסיים את הקשר (מבלי לפגוע בבן הזוג), אולי כדאי לדבר עם חבר או מטפל. איש מקצוע יכול לעזור לך לחשוב על מצבך ולהחליט כיצד לגשת אליו בצורה הטובה ביותר.