מהו קשר לא רומנטי עם עצמנו?
מערכת יחסים לא רומנטית עם עצמנו היא חיבור בין המוח והלב שלנו. זו דרך להתייחס לעצמנו שמבוססת על אמון וטוב לב, ולא על רומנטיקה ורצון. במקום למצוא את מערכת היחסים שלנו עם עצמנו רומנטית או מינית, אנחנו מתייחסים אליו באותה טון ורמת אינטימיות שהיינו מתייחסים אליו עם חבר יקר. אנו מציעים טיפול ותשומת לב לרווחתנו שלנו כאילו היינו מטפלים בזו של אדם אהוב. לעתים קרובות מתעלמים מיחסים לא רומנטיים עם עצמנו, אך חשובים להפליא. ליצור מערכת יחסים חזקה ובריאה עם עצמנו זה להבין שמגיע לנו שיתייחסו אלינו טוב בדיוק כמו שאנחנו מתייחסים לסובבים אותנו.
היתרונות של טיפוח מערכת יחסים לא רומנטית
כדי לסמוך על עצמנו, עלינו קודם כל להכיר את עצמנו טוב יותר. על ידי תרגול מערכות יחסים לא רומנטיות עם עצמנו אנו הופכים מודעים יותר לחוזקות שלנו כמו גם לפגיעות שלנו. זה כולל הבנה למה אנחנו צריכים מאחרים כמו גם איך לבקש זאת. ככל שאנו מכירים יותר את הרגשות והצרכים שלנו, אנו יכולים להתחיל לסמוך על כך שאנו מכירים את עצמנו מספיק טוב כדי לקבל החלטות טובות. אנחנו יכולים ללמוד להעניק לעצמנו את האהבה שמגיעה לנו: כולנו רוצים להיות נאהבים על ידי אחרים, אך רק מעטים מאיתנו מוצאים את האדם הנכון איתו לחלוק מערכת יחסים רומנטית או מינית. עבור כולנו, יש את מערכת היחסים המאוד חשובה שיש לנו עם עצמנו. מערכת יחסים זו יכולה להיות מועשרת על ידי האהבה והטיפול שאנו נותנים לעצמנו. אנחנו יכולים להגביר את הביטחון העצמי שלנו: יש סיכוי גבוה יותר להצליח אם אנחנו מאמינים ביכולות שלנו. ביטחון עצמי נובע מהידיעה שיש לנו את הכישורים לעשות את מה שאנחנו צריכים לעשות. אם אין לנו ביטחון עצמי, אנחנו יכולים בקלות להיות המום מהאחריות שלנו. על ידי גילוי אדיבות ואכפתיות, אנו בונים באופן פעיל את הביטחון העצמי שלנו. מחקר מצא ששחיקה היא לא רק בעיה בעבודה, היא יכולה לקרות בכל היבט של חיינו שבו אנו מרגישים עמוסים ולחוצים. תרגול מערכות יחסים לא רומנטיות עם עצמנו יכול לתת לנו את הזמן והמרחב הדרושים לנו כדי למנוע שחיקה. לכולנו יש תקופות שבהן אנו מוצפים באחריות וברגשות קשים. כשזה קורה, קל לשכוח להתייחס לעצמנו באותה אכפתיות ואדיבות שאנו נותנים לאנשים שאנו אוהבים. תרגול מערכות יחסים לא רומנטיות עם עצמנו יכול לעזור למנוע את זה.
משקיעים בעצמנו
אנחנו יכולים ללמוד להשקיע בעצמנו כאילו אנחנו מכניסים כסף לחשבון חיסכון. אולי לא נראה את היתרונות של זה מיד, אבל חשוב לעשות את זה בכל מקרה. אם לא נתאמץ בטיפול בעצמנו, אנו מסתכנים בשחיקה, מתח ותשישות. למרות שזה עשוי להרגיש כמו בזבוז זמן, זה באמת בזבוז של חיינו לא לנקוט בצעדים הדרושים כדי לטפל בעצמנו. השקעה בבריאות שלנו: הבריאות שלנו צריכה להיות בראש סדר העדיפויות, לא משנה כמה אנחנו עסוקים. הבריאות שלנו משפיעה על כל היבט בחיינו, אך הטיפול בה עלול להרגיש כמו נטל. הפוך את הבריאות שלך לעדיפות על ידי שינה מספקת, אכילת מזון מזין ופעילות גופנית. אולי לא תראה את היתרונות מיד, אבל הם יגיעו. גם האנשים סביבנו חשובים. מכיוון שאנו מבלים כל כך הרבה מזמננו איתם, יש להם השפעה גדולה על רמות האנרגיה שלנו. השקיעו במערכות היחסים שלכם על ידי היותם פתוחים וכנים והצבת גבולות בריאים. היו אדיבים לעצמכם ולאחרים זו הדרך הטובה ביותר לטפח מערכת יחסים בריאה. הערכה עצמית בריאה חשובה לביטחון העצמי שלנו ולאופן שבו אנו מתייחסים לאחרים. הערכה עצמית נמוכה יכולה להוביל להתנהגויות הרסניות כמו חבלה עצמית ושיפוט עצמי. כדי להעלות את ההערכה העצמית שלך, תרגל חמלה עצמית וקבלה עצמית.
פעילויות טיפול עצמי
שינה חשובה לבריאותנו ולרווחה הנפשית שלנו. זה יכול לעזור לנו להיות יותר יצירתיים ופרודוקטיביים. בנוסף, זה יכול להפחית מתח וחרדה. שינה מספקת יכולה להיות אתגר כשיש לנו חיים עמוסים. נסו לשים את השינה בראש סדר העדיפויות על ידי הפחתת הסחות דעת לפני השינה וקביעת לוח זמנים לשינה. - פעילות גופנית: פעילות גופנית חשובה לבריאות, לחיוניות ולהערכה העצמית שלנו. זה יכול להפחית מתח, לשפר את השינה שלנו ולהגביר את מצב הרוח שלנו. חשוב למצוא תרגיל שמתאים לך. זו לא חייבת להיות פעילות מבוססת חדר כושר, אולי תעדיף יוגה, הליכה או גינון. אכילה בריאה יכולה להוריד את הסיכון שלנו לפתח מחלות מסוימות ולשפר את מצב הרוח שלנו על ידי ויסות רמת הסוכר בדם. הקפידו לאכול מספיק חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים. השתדלו להימנע ככל האפשר ממזון מעובד ומסוכר. פעילויות יצירתיות כמו רישום יומן, ציור והשמעת מוזיקה יכולות להגביר את ההערכה העצמית שלנו ולהשפיע לטובה על הבריאות הנפשית שלנו. הם גם מספקים לנו פורקן לבטא את הרגשות שלנו.
חיבור עם הרגשות והצרכים שלנו
מה אתה מרגיש היום? מתי אתה מרגיש את אלה רגשות? זה יכול מאוד לעזור להתחבר לרגשות שלנו. התחל בכך שתפנה כמה רגעים כדי לשים לב למה שאתה מרגיש. על ידי הקשבה לרגשות שלנו נוכל ללמוד יותר על עצמנו ולהבין מה צריך לעשות הלאה. הרגש בנוח עם ביטוי הצרכים שלך: לפעמים, רק לדעת מה אנחנו מרגישים זה לא מספיק, אנחנו צריכים גם לדעת למה. זה המקום שבו הצרכים שלנו נכנסים לתמונה. לכל אחד יש צרכים מסוימים, כמו יחס של כבוד או קבלת זמן הולם מחוץ לעבודה. למרבה הצער, לחקור את הרגשות והצרכים שלנו לא תמיד קל. אנו עלולים להרגיש לא בנוח או לא נוח לבטא את הצרכים והרגשות שלנו. על ידי תרגול חמלה עצמית, אנו יכולים להיות נוחים יותר עם הרגשות הללו.
מאתגר אמונות מגבילות
כאשר אנו חשים חרדה או מוטרד, יש סיכוי טוב שהאמונות המגבילות שלנו עומדות מאחורי זה. אנחנו אולי לא יודעים מה הם, אבל אנחנו יכולים להתחיל בכך שאנחנו מודעים למחשבות השליליות שלנו. רשום את המחשבות והרגשות שלך, וראה אם יש דפוסים. ברגע שאתה יודע מהן האמונות המגבילות שלך, אתגר אותן. זה יכול להיעשות על ידי דמיינו את עצמכם במצב שבו אחת האמונות המגבילות שלכם מופיעה. תנו לזה להתגבש במוחכם ואז דמיינו לאתגר אותו במחשבה חדשה. כשאתה מאתגר את האמונות המגבילות שלך, הן לא פשוט ייעלמו. הם יוחלפו במשהו חדש. החלף את האמונות המגבילות שלך במחשבות חיוביות שיעזרו לך להרגיש טוב יותר.
טיפוח חמלה עצמית
זהה מה אתה מרגיש ומה הצרכים שלך. זהו הצעד הראשון לחמלה עצמית. אנחנו לא יכולים להתייחס לעצמנו בחמלה אם אנחנו לא יודעים מה אנחנו באמת צריכים. אם אינכם יודעים מה אתם מרגישים או צריכים, נסו לחשוב אחורה לתקופה בה הייתם רגועים ובמצב של אושר. כולם עושים טעויות זה חלק מלהיות אנושי. נסו לא להיות קשה מדי עם עצמכם כאשר אתם עושים טעות או נופלים מהמטרות שלכם. קבלו שכולנו טועים ויש ימי חופש אין בזה בושה. התייחסו לעצמכם כפי שהייתם מתייחסים לאדם אהוב שחווה מחשבות ורגשות שליליים. היו אדיבים לעצמכם בזמנים הטובים והרעים. היו סבלניים ועדינים עם עצמכם כאשר אתם צריכים לנוח ולהיטען מחדש או כאשר אתם עושים טעות.