סוגים שונים של קשרי היכרות

לעתים קרובות מתעלמים ממערכות יחסים לא רומנטיות בחברה שלנו, אך הן מהוות חלק חיוני מהחיים. סוגים אלו של מערכות יחסים, כולל חברות אפלטונית, עמיתים לעבודה, בני משפחה ומכרים, יכולים לספק תחושת תמיכה וחיבור שלא נמצא בקשרים רומנטיים. יחסים לא רומנטיים הם חלק חשוב מהחיים, מכיוון שהם יכולים לספק תחושת נוחות, אמון והבנה. הם יכולים גם להציע עצות ותמיכה שלא יסולא בפז בעת הצורך. מערכות יחסים אלו יכולות גם לטפח תחושת קהילה, מכיוון שהם יכולים לספק הבנה משותפת לא רק אחד של השני אלא של העולם הסובב אותנו. מערכות יחסים לא רומנטיות יכולות להוות מקור לכוח ושמחה וכדאי לחקור ולטפח.

היתרונות של מערכות יחסים לא רומנטיות

קשרים לא רומנטיים יכולים לספק תחושת אמון והבנה שלא ניתן למצוא בקלות בקשרים רומנטיים. מערכות יחסים אלו בנויות בדרך כלל על בסיס של תחומי עניין, מטרות וחוויות חיים משותפים. חיבור משותף זה יכול להיות קל יותר להשיג מאשר מערכת יחסים רומנטית. מערכות יחסים לא רומנטיות יכולות גם לספק תמיכה וחיבור בעת הצורך בדרכים שאולי שותפים רומנטיים לא יוכלו לספק. מערכות יחסים אלו אינן מבוססות על אותן ציפיות כמו מערכות יחסים רומנטיות. זה יכול לאפשר למערכות יחסים לא רומנטיות להישאר ניטרליות בזמנים של קושי. מערכות יחסים לא רומנטיות יכולות להיות גם מקור לשמחה ולצחוק. מערכות יחסים אלו יכולות לספק תחושה של קהילה באמצעות תחומי עניין או חוויות משותפים.

סוגי מערכות יחסים לא רומנטיות

חברות הן מערכות יחסים לא רומנטיות הבנויות על בסיס של אמון, תחומי עניין משותפים ורצון לעזור אחד לשני. בעוד שמערכות יחסים רומנטיות עשויות לכלול חלק מהמרכיבים הללו, חברות בדרך כלל בנויה על בסיס יותר של תחומי עניין וחוויות חיים משותפים. חברות רבות עשויות להתחיל במערכת יחסים רומנטית, אך מאבדות את האלמנטים הרומנטיים שלהן עם הזמן. קשרים משפחתיים קשרי עמיתים לעבודה הם קשרים לא רומנטיים הבנויים על בסיס של תחומי עניין ומטרות משותפים הקשורים לעבודתו. היכרויות הן מערכות יחסים לא רומנטיות הבנויות על ידיעה מעורפלת של אדם אחר. מערכות יחסים אלו עשויות להיווצר על ידי שיתוף בחוויה מחברת, כגון ביקור באותו מקום.

אתגרים

מערכות יחסים לא רומנטיות לרוב חסרות את האינטימיות והמחויבות שיש למערכות יחסים רומנטיות. מערכות יחסים אלו נוטות להיות יותר סתמיות ועשויות להיכנס או לצאת מהם בקלות רבה יותר מאשר מערכות יחסים רומנטיות. מערכות יחסים לא רומנטיות יכולות גם להיעדר את האינטימיות של מערכות יחסים רומנטיות, מכיוון שאולי הן לא כל כך ממוקדות בשיתוף קשר עמוק יותר. מערכות יחסים אלו יכולות להיות גם קשות לזיהוי, מכיוון שלא ברור מתי מערכת יחסים הפכה ליותר מקרית. זה יכול להפוך לא ברור מתי ידידות הפכה למשהו יותר.

פיתוח אמון

אמון הוא מרכיב חיוני בכל סוג של מערכת יחסים ויכול להיות קשה לבנות. במערכות יחסים לא רומנטיות, ניתן לבנות אמון באמצעות חוויות משותפות וידע אחד על השני. מערכות יחסים אלו יכולות להיבנות גם על בסיס של כבוד הדדי. כיבוד האדם שאיתו אתה בונה מערכת יחסים לא רומנטית יכול לעזור לך לבנות אמון וליצור קשר מתמשך. כאשר אתה יוצר מערכת יחסים לא רומנטית, אתה יכול גם לבנות אמון על ידי פתיחות וכנה. תן לאדם השני לדעת מי אתה ומה אתה רוצה מהקשר.

קביעת גבולות

גבולות הם כללים שאתה קובע לעצמך כדי לעזור לך להגדיר את מערכת היחסים שיש לך עם אדם אחר. במערכות יחסים לא רומנטיות, אתה יכול לקבוע גבולות סביב נושאים, זמן בילוי משותף והפורמליות של הקשר. התחלת מערכת יחסים לא רומנטית חדשה, כמו עם עמית לעבודה, יכולה להיות קשה כשמדובר בגבולות. אולי אינך יודע היכן למתוח את הגבול או שאתה עשוי להרגיש שאתה כופה יותר מדי על עמיתך לעבודה. כשיוצרים גבולות במערכת יחסים לא רומנטית, אתה צריך להתמקד בעצמך. מה אתה צריך מהקשר? הקפד לדבר עם האדם השני ולהודיע לו או לה על הצרכים שלך.

הגדרת ציפיות

ציפיות הן רעיונות לגבי איך מערכת יחסים צריכה להיות מבחינת זמן, אנרגיה וחיבור. במערכות יחסים לא רומנטיות, הציפיות הללו יכולות להשתנות מאוד ממערכת יחסים למערכת יחסים. כאשר יוצרים ציפיות במערכת יחסים לא רומנטית, כדאי להתמקד בעצמך ובאדם האחר. אתה צריך לדעת מה אתה יכול לתת ומה אתה מצפה לקבל מהקשר. כמו כן, אתה צריך לדעת מה האדם השני רוצה מהקשר.

תִקשׁוֹרֶת

תקשורת היא המפתח לכל סוג של מערכת יחסים, רומנטית או לא רומנטית. במערכות יחסים לא רומנטיות, התקשורת צריכה להיות פתוחה וכנה. זה לא אומר שאתה צריך לחלוק כל פרט בחייך עם מישהו, אבל זה אומר שאתה צריך להיות כנה כששואלים שאלות. אם אתה בקשר לא רומנטי עם מישהו, אתה צריך להיות מוכן ומוכן לתקשר איתו כשמתעורר הצורך. כמו כן, אם אתה בקשר לא רומנטי עם מישהו, אתה צריך להיות מוכן ומוכן לתקשר איתו.

פותרים

קונפליקט הוא בלתי נמנע בכל מערכת יחסים, רומנטית או לא רומנטית. קונפליקט במערכות יחסים לא רומנטיות יכול לעתים קרובות להיות קשה יותר להתגבר, שכן עשוי להיות פחות על כף המאזניים ופחות להפסיד על ידי ניתוק מערכת היחסים לחלוטין. לפני ניסיון לפתור קונפליקט במערכת יחסים לא רומנטית, לוודא ששווה לשמור על הקשר. אם מערכת יחסים לא שווה לשמור, אולי כדאי לסיים את הקשר במקום לנסות לפתור את הסכסוך. אם אתם מרגישים שכדאי להציל את הזוגיות, תוכלו להיעזר בכמה מהטיפים הבאים כדי לנסות לפתור את הסכסוך. ראשית, קחו צעד אחורה ונסו להירגע. להיות כועס ומתעמת לעתים רחוקות עוזר בפתרון סכסוכים. לאחר מכן, נסה להבין מאיפה מגיע האדם השני. התמקדו בהקשבה ונסו להבין את נקודת המבט שלהם על הקונפליקט. לבסוף, בוא עם פתרון. ייתכן שתצטרך להמציא מספר פתרונות לפני שתמצא אחד שיתאים לשניכם. לעתים קרובות מתעלמים ממערכות יחסים לא רומנטיות בחברה שלנו, אך הם חלק חיוני מהחיים. סוגים אלו של מערכות יחסים, כולל חברות אפלטונית, עמיתים לעבודה, בני משפחה ומכרים, יכולים לספק תחושת תמיכה וחיבור שלא נמצא בקשרים רומנטיים. מערכות יחסים לא רומנטיות יכולות להוות מקור לכוח ושמחה וכדאי לחקור ולטפח. עם הגישה הנכונה, מערכות יחסים אלו יכולות לספק נוחות, אמון והבנה.